BLEX-IT

Microsoft werkt samen met Aptos blockchain om AI en web3 te combineren

Technologie

Kunstmatige intelligentie heeft de harten, gedachten en portemonnees van de technologie-industrie veroverd. Het is dan ook geen verrassing dat Microsoft, met meerdere belangen in de AI-wereld, zijn invloedssfeer wil vergroten. Het bedrijf kondigde aan dat het een samenwerking aangaat met layer-1 blockchain Aptos Labs om te innoveren op het gebied van AI en web3. De hoofdfocus voor Microsoft en Aptos is het oplossen van problemen in hun respectievelijke industrieën. Deze samenwerking stelt Microsoft in staat zijn AI-modellen te trainen met behulp van de geverifieerde blockchain-informatie van Aptos. Aptos zal ook validator nodes voor zijn blockchain draaien op Microsofts Azure cloud, wat naar verwachting zal zorgen voor meer betrouwbaarheid en veiligheid van zijn dienst.

 

Microsoft kijkt ook naar de toekomst en voorspelt dat AI op grotere schaal zal worden geïntegreerd in web3-oplossingen in de komende maanden en jaren. Er is weinig twijfel dat AI een enorme impact heeft op de samenleving. Men kan ongelooflijk efficiënt worden in het dagelijks gebruik van deze hulpmiddelen. Of het nu gaat om het zoeken en samenstellen van een lijst van de beste restaurants in je buurt of om je te helpen code te schrijven voor je werk of onderzoek.

 

Voor het realiseren van de AI-aspiraties van technologen is er een groeiende behoefte aan transparantie, vertrouwen en verificatie van door AI gegenereerde inhoud nodig. Hoe weten we bijvoorbeeld dat door AI gegenereerde outputs authentiek en betrouwbaar zijn? Hoe weten we dat de trainingsdata vanaf het begin vrij zijn van vooringenomenheid? Blockchain-gebaseerde oplossingen kunnen helpen bij het verifiëren, tijdstempelen en toeschrijven van inhoud aan de bron, waardoor de geloofwaardigheid in een gedistribueerde digitale economie verbetert. Om mensen comfortabeler te maken met AI moeten bedrijven ervoor zorgen dat gebruikers vertrouwen hebben in de werking van de technologie. De openheid en onveranderlijkheid van blockchain kunnen het vertrouwen dat mensen stellen in door AI gegenereerde inhoud verbeteren en hen het vertrouwen geven dat ze de juiste beslissingen nemen. AI moet verantwoord evolueren, en web3 kan het helpen de benodigde geloofwaardigheid te verdienen. Alles wat op de keten is vastgelegd is geverifieerd en die verificatie kan de modellen op een manier trainen dat je vertrouwt op geloofwaardige informatie.

 

Microsoft heeft interesse in het verkrijgen van betrouwbare informatie om modellen op een controleerbare manier te trainen, en dat is waar Aptos van pas kan komen. Om dat te doen, heb je een extreem presterende blockchain met een hoge verwerkingssnelheid nodig. De verwerkingscapaciteit van Aptos zijn blockchain ondersteunt tot wel 160.000 transacties per seconde en streeft ernaar tegen het einde van het jaar de mogelijkheid te hebben om “honderdduizenden transacties” te verwerken. Het staat ook bekend als een van de snelste blockchain-netwerken, naast Avalanche, met een tijd tot definitieve afwikkeling van minder dan een seconde, volgens Messari-onderzoek. Met een hoge verwerkingssnelheid, snelle afwikkelingstijden en lage kosten, slechts een fractie van een cent om te gebruiken, zou Aptos zijn blockchain alle drie de benodigde elementen kunnen hebben om aantrekkelijk te zijn voor grote technologiebedrijven die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van op AI gebaseerde producten en diensten, zoals Microsoft.

Ontvang vacatures direct in je mailbox